Luchtreiniger onderhoud

Luchtreiniger onderhoud

Luchtreiniger onderhoud. Het onderhouden van luchtreinigers is noodzakelijk voor een goede werking.


Herinnering vervangen filters middels indicator

Onze luchtreinigers hebben bijna allemaal een indicator. Deze waarschuwt wanneer filters verzadigt zijn en vervangen dienen te worden. Het is belangrijk, dat u hier niet te lang mee wacht…

De luchtreiniger functioneert dan namelijk maar een deel op zijn kunnen en er kunnen defecten ontstaan. Uiteraard heeft het technische personeel dit zo achterhaald en dat zou invloed kunnen hebben op eventueel garantierecht.

Het is immers ook de verantwoording als klant om de aangekochte producten goed te onderhouden.


Meer manieren om luchtreinigers te onderhouden

Wat u bijvoorbeeld ook kunt doen is een kleine compressor aanschaffen en dan periodiek, voorzichtig de luchtreiniger schoon/door blazen. Met een blikje perslucht kunt u dit ook doen.

Met een verf of make-up kwast kunt u de luchtreinigers ook goed reinigen (stofvrij maken) op plekken waar holtes/inhammen zitten en waar stof zich vaak snel ophoopt.

Wanneer u de filters vervangt en bijvoorbeeld de UV lamp, dan kunt u die ruimtes ook meteen even stofvrij maken met een kwast. Dit lijkt heel veel werk, maar in realiteit is dit vaak maar een paar minuten werk.

En als dit ervoor zorgt dat het apparaat vele malen langer meegaat, waarom zou u dat dan niet doen toch?

Tip! UV lamp extra voorzichtig hanteren en bij voorkeur met handschoen of doek eruit halen en ook weer terugplaatsen, omdat vette vingers (huidvet) ervoor kunnen zorgen dat de lamp kapot gaat.


Hoe vaak luchtreinigers onderhouden?

Wanneer u wekelijks onderhoud pleegt aan uw luchtreiniger, zult u merken dat deze goed en krachtig blijft werken. En wanneer de indicator aangeeft dat het tijd is, direct de filters vervangen, mits u die al in huis heeft. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u deze (bijna) altijd nabestellen bij ons op de webshop.

Filters bestellen? Reserve filters