Ionisator

Ionisator

Ionisator Kopen? Bij Aromaverdamper.nl kun je buiten verdampers, aromatische geuren en luchtbevochtigers ook voordelig terecht voor ionisator luchtreinigers. Dit ter bevordering van de luchtkwaliteit in huis of op de werkvloer.

Wat doet een ionisator?

Een ionisator zorgt ervoor dat negatief geladen ionen de lucht in worden verspreidt. Deze ionen klampen zich vast aan positief geladen ionen en ontdoen deze van hun lading. Daarna slaan deze geneutraliseerde deeltjes neer in de omgeving en kunnen met de dagelijkse stofzuigerbeurt makkelijk worden verwijdert.

Wat voor ionisatie luchtreinigers hebben jullie allemaal?

We hebben ionisatie luchtfilters met roestvrijstalen filters die na een wekelijkse schoonmaakbeurt weer hergebruikt kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld onze PR-369 ioniserende luchtzuiveraar, deze heeft geen ventilator en zuivert vrijwel geruisloos de binnenlucht in iedere ruimte tot 60 m² – 150 m³.

Maar onze PR-135 ultraviolet ionisatie lucht reiniger is ook populair met zijn RVS filter en kleine carbon filter tegen geuren die gemiddeld maar 1 keer per jaar vervangen hoeft te worden. En het filtertje kost By The Way maar €6,95. Dus voor de kosten hoef je het niet te laten…

Liever een krachtige luchtfilter voor een grote ruimte? Ook die hebben we…

Neem bijvoorbeeld onze modellen PR-940 – PR-950 en PR-450C ULPA. Deze hebben allemaal een bereik tot maximaal 80 m² – 200 m³.

Tevens hebben deze krachtige professionele luchtzuiveraars filters als een voorfilter (pre filter), HEPA filter en Carbon filter (koolstof). Dankzij het ultraviolet worden eveneens bacteriën, virussen en schimmels gedood.

Al met al echte Wannahaves als het gaat om luchtreiniging en wij van aromaverdamper.nl staan 365 dagen per jaar voor je klaar om je te helpen met eventuele vragen! Neem dan gewoon contact op via telefoon of e-mail en wij kunnen jou dan passend advies geven.

Stoten jullie ioniserende luchtzuiveraars ook ozon uit?

Een aantal modellen zoals onze PR-940 en PR-950 stoten maar 0,05 PPM (Parts Per Million) ozon uit. Dit is in principe Ozonvrij… Ook onze andere ionisatoren stoten geringe veilige hoeveelheden ozon uit. 0,05 PPM is zo’n geringe concentratie dat het bijna niet te merken is en daarom veelal wordt genoemd als ”Ozonvrij”.

En daarbij als je buiten loopt en het onweert of het heeft geonweerd, dan wordt je ook blootgesteld aan ozon. En dat zijn heel wat grotere concentraties, als die een ionisator uitstoot. Dit is een heel normaal fenomeen en totaal ongevaarlijk. Het zou anders betekenen dat je tijdens onweersbuien niet naar buiten zou mogen.

We hebben wel eens meegemaakt met een paar klanten dat ze extreem gevoelig waren voor ozon, zelfs in hele geringe concentraties. Die hebben we dan ook aangeraden (met doorslaand succes!) dat ze beter voor onze PR-940 of PR-950 ioniserende HEPA luchtreinigers konden gaan.

Deze klanten waren gelukkig heel tevreden met ons advies en dat is waar het voor ons allemaal om draait.

Helpen jullie ionisator HEPA luchtreinigers ook bij allergische klachten?

Zeker. HEPA filters staan erom bekend de allerkleinste deeltjes uit de lucht te zuiveren, deeltjes die voor het blote oog niet eens zichtbaar zijn. Deze deeltjes zouden normaal vrij spel hebben, maar door het inzetten van een HEPA luchtfilter worden de meeste deeltjes in de kraag gevat, voordat ze irritaties en dergelijke kunnen veroorzaken.

Dus als je een HEPA luchtreiniger inzet en daarbij de nodige goede medicijnen heb, dan is de kans aannemelijk dat klachten zullen verminderen.

Ik heb last van geuren in huis, helpt een ionisatie luchtfilter dan ook?

Ja. Omdat onze HEPA luchtzuiveraars ook allemaal een Active Carbon filter (koolstoffilter) hebben, worden geuren op effectieve wijze geneutraliseerd. Denk dan aan dierengeuren, eet geuren, rook en roetgeuren en lichaamsgeuren…

Ik heb alleen last van fijn stof, wat voor ioniserende luchtreiniger moet ik dan hebben?

Als fijne stof de enige klacht is, dan zou u bijvoorbeeld ook voor onze PR-135 of PR-369 ionisator luchtbehandelaar kunnen gaan. Deze modellen bieden in de meeste gevallen voldoende capaciteit om deze klus voor elkaar te krijgen…

Zijn jullie ionen luchtfilters ook energiezuinig?

Jazeker! De meeste modellen gebruiken niet meer dan 15 a 20 watt. Onze zwaardere ULPA luchtreiniger verbruikt 55 watt, maar dit is dan ook het krachtigste apparaat die we hebben in ons assortiment…

Worden jullie ionisator lucht reinigers geleverd inclusief filterset?

Ja. Wij leveren al onze ionisatoren die gebruik maken van filtersystemen inclusief filters. Zo kun je na het lezen van de handleiding meteen het luchtfiltersysteem in gebruik nemen.

Hoe snel worden jullie ionisator luchtreinigers doorgaans geleverd?

Wij van Aromaverdamper.nl staan bekend om onze snelle levertijden. Als je op werkdagen voor 17.30 uur besteld, dan heb je het de volgende dag al in huis. Wij versturen aangetekend met PostNL, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het bij de buren afgeleverd wordt.